بخش دوم
درمان
با فیزیوتراپی گردن می توان شیوه های مختلف طرز نشستن و ایستادن را بهبود بخشید و در واقع با گذشت زمان مشکل سر و گردن به جلو را تغییر داد.
با درمان دستی یا کایروپراکتیک، حرکات کششی، حرکات اصلاحی، ورزش و تمرینات طرز نشستن مخصوص، طرز نشستن، استحکام و استقرار گردن شما بهبود خواهد یافت.
علاوه بر درمان فیزیوتراپی گردن به جلو و قوس گردن توصیه های زیر مناسب هستند:
• در هنگام کار با رایانه، صفحه نمایش را طوری قرار دهید که یک سوم بالایی صفحه هم سطح چشم های شما و در فاصله 18 تا 24 اینچی ( 46 تا 61 سانتیمتر) صورت شما باشد. فاصله دقیق به اندازه صفحه نمایش بستگی دارد، هر چه صفحه نمایش بزرگتر باشد، باید دورتر قرار گرفته شود.
• همیشه صاف بنشینید و انحنای قسمت کمر خود حفظ کنید.سعی کنید بر روی صندلی ای بنشینید که تا حدودی از کمر محافظت می کند. استقرار مناسب کمر باعث می شود که سر به طرف جلو حرکت نکند.
• بالشت های اضافی را در طول شب از زیر سر خود بردارید. یک بالشت کفایت می کند. با توجه به این که ما یک سوم از عمر خود را خواب هستیم، طرز خوابیدن مناسب در طول این زمان بسیار مهم است.
برای داشتن یک برنامه مخصوص پیشگیری و درمان عارضه افتادگی گردن با فیزیوتراپیست مشورت کنید.
حرکات اصلاحی
حرکات ورزشی زیر عموما برا ی درمان سر به جلو آمده توصیه می شود.
بهتر است در مورد مناسب بودن این حرکات اصلاحی و ورزشی برای درمان عارضه افتادگی گردن، پیش از انجام آنها با فیزیوتراپیست مشورت کنید.
تمامی حرکات اصلاحی رفع انحراف گردن تنها در صورتی باید انجام بگیرند که باعث بوجود آمدن یا تشدید علائم نشوند.
تمرین اول: پایین آوردن چانه
بنشنید یا بایستید، در حالی که کمر و گردن شما صاف و شانه های شما کمی عقب باشند. تا جایی که احساس درد نکنید و یک کشیدگی خفیف تا متوسط احساس شود، چانه خود را پایین بیاورید. چشم ها و بینی خود را جلو ببرید.به مدت 2 ثانیه در این وضعیت باقی بمانید و در صورتی که دردی را بطور مثال گردن درد و... رادر نواحی تحت کشش احساس نمی کنید این حرکات را 10 مرتبه تکرار کنید. روزی سه تا پنج بار این حرکت ورزشی را انجام دهید.

تمرین دوم: به هم فشردن استخوان های شانه
بنشینید یا بایستید و گردن و کمر خود را صاف نگه دارید. تا جایی که احساس درد نکنید و یک کشیدگی خفیف تا متوسط احساس شود، استخوان های شانه خود را به همدیگر فشار دهید. به مدت 10 ثانیه در این وضعیت باقی بمانید و سپس در صورتی که دردی احساس نمی کنید، حرکت را 10 مرتبه تکرار کنید. روزی سه تا پنج مرتبه این کار را انجام دهید.
تمرین سوم: چرخش گردن
بنشینید، کمر و گردن خود را صاف نگه دارید و شانه های خود را کمی به عقب بگیرید. سر خود را تا جایی که احساس درد نکنید و یک کشیدگی خفیف تا متوسط احساس شود، به طرف یک شانه بکشید. سپس این حرکت را تکرار کنید و این بار گردن خود را به جهت شانه مخالف بکشید. گردن خود را صاف نگه دارید و در طول حرکت سر خود را به جلو خم نکنید. این حرکت را در هر طرف 10 مرتبه تکرار کنید، البته به شرطی که دردی احساس نکنید. روزی 3 تا 5 بار این ورزش را انجام دهید.
تمرین چهارم
با هدف کشش عضلات بخش خلفی گردن و تقویت عضلات قدامی گردن
با استفاده از یک کش ورزشی مناسب در حالیکه کش را بادست به جلو می کشید، همزمان سر زا به عقب فشار دهید. به مدت 10 ثانیه در این وضعیت باقی بمانید و سپس در صورتی که دردی احساس نمی کنید، حرکت را 10 مرتبه تکرار کنید. روزی سه تا پنج مرتبه این کار را انجام دهید.